روغن میخک ، از انواع روغن های گیاهی ارگانیک است که طرفداران زیادی به خود اختصاص داده است. میخک، گیاه بومی آسیای جنوب شرقی است و در حال حاضر، در بسیاری از مناطق رشد می کند. در واقع باید گفت که گل میخک که از جوانه های درخت های بومی میخک مناطق گرمسیری گرفته می شود، بعد از جمع آوری، در فرایند تبدیل به روغن قرار می گیرد. این روغن، عطر قوی و گرمی دارد و قرن هاست که برای کاربردهای مختلف در زمینه های درمانی، بهداشتی و… مورد استفاده قرار گرفته است. روغن میخک خواص بسیار زیادی دارد که در ادامه برخی از آنها را بررسی می کنیم:
1- حاوی مواد مغذی است
روغن میخک حاوی فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است؛ بنابراین استفاده از آن به عنوان یک چاشنی خوش طعم و معطر به غذاها، می تواند برخی از مواد مغذی مهم و مورد نیاز بدن را تأمین کند. میخک با وجود اینکه کالری کمی دارد اما منبع غنی منگنز است. منگنز، از اصلی ترین مواد معدنی موجود در روغن میخک است که برای حفظ عملکرد مغز و تقویت استخوان های بدن، مفید می باشد.
2- روغن میخک می تواند باکتری ها را از بین ببرد
تحقیقات نشان داده که میخک دارای خواص ضد میکروبی است؛ به این معنی که می تواند به جلوگیری از رشد میکروارگانیسم هایی مانند باکتری ها کمک کند. علاوه بر این، روغن میخک با این خاصیت می تواند به ارتقاء سلامت دهان و دندان کمک کند و باکتری هایی را که موجب عفونت دهان میشوند و در بیماری لثه نقش دارند، از بین ببرد.
3- زخم معده را کاهش می دهد
ترکیبات موجود در آن می توانند به درمان زخم معده کمک کنند. زخم معده معمولا در اثر کاهش سطح محافظ یا مخاط معده ایجاد می شود که علت آن عواملی مانند استرس، عفونت، ژنتیک و… یاد شده است. مخاط معده به عنوان یک مانع عمل کرده و به جلوگیری از فرسایش لایه معده در برابر اسیدهای گوارشی کمک می کند. روغن میخک با افزایش مخاط معده، به محافظت از معده در برابر زخم ها کمک کرده و زخم های گوارشی را درمان می کند.
4- خواص ضد سرطانی دارد
طبق تحقیقات به عمل آمده، میخک و روغن گرفته شده از آن، دارای ماده ای به نام اوژنول است که در پیشگیری از سرطان و کاهش ابتلا به آن، مفید واقع شده است. همچنین گفته شده که مصرف منظم این روغن گیاهی علاوه بر پیشگیری از ابتلا به سرطان، در درمان آن نیز موثر است.
2 روش معمول مصرف روغن میخک
– افشانه ( اسپری)
اگر می خواهید رایحه تند و دوست داشتنی این روغن را در فضای منزل استشمام کرده و یک کاربرد آروماتراپی از آن داشته باشید، کافی است برای تهیه اسپری روغن میخک، چند قطره از آن را (10تا 15 قطره در هر اونس از آب) را به آب اضافه کنید. از آنجا که روغن ها به راحتی قابلیت حل شدن در آب را ندارند، می توانید از محلول یا مایعات دیگر نیز کمک بگیرید. ترکیب حاصل شده را درون ظرف اسپری ریخته و آن را در محیط، اسپری کنید.
– موضعی روغن میخک
اگر قصد دارید از آن برای تسکین درد، ترمیم زخم یا کاهش خارش های پوستی استفاده کنید، بهتر است آن را با روش موضعی به کار ببرید. برای این کار باید از دیگر روغن های ماساژ مانند روغن زیتون یا نارگیل نیز کمک گرفته و مقدار معینی از روغن را با آنها رقیق کنید، سپس این ترکیب را در مدت مشخصی در ناحیه مورد نظر که قصد درمان آن را دارید ماساژ دهید تا روغن جذب پوست شود و تاثیر گذاری خود را آغاز کند.
This website was… how do you say it? Relevant!! Finally I have found something which helped me.
Many thanks!