فلز ارزشمند نقره با درخشندگی بالا و قابلیت چکش خواری راحت، یکی از پرکاربردترین فلزات در صنایع مختلف به شمار می رود. آنچه در رابطه با نقره، حائز اهمیت است، این است که این فلز، نه تنها در عصر حاضر بلکه از سالیان دور نیز کاربردهای گوناگونی از جمله جواهرسازی، ساخت سکه، مدال های ورزشی و… داشته است. کاربردهای قدیمی این فلز، در حال حاضر نه تنها از بین نرفته، بلکه به قوت خود باقی مانده و چه بسا اینکه گسترش نیز یافته است.
کاربردهای فلز نقره
1- جواهرسازی
استفاده ازنقره در ساخت جواهرات و زیورآلات، از گذشته تا به امروز دوام داشته است. قیمت مناسب آن در مقایسه با طلا، درخشندگی، کیفیت بالا و انعطاف پذیری زیاد از جمله عواملی است که نقره را در این صنعت موفق نگه داشته است.
2- سکه سازی و سرمایه گذاری
از آنجا که نقره دوام فوق العاده بالایی دارد و آن را فقط می توان در دمای بسیار زیاد ذوب کرد، سبب شده تا مسیر ورود این فلز به بازار سکه و سرمایه نیز هموار باشد. امروزه به جای ضرب سکه های نقره، شاهد حضور شمش های آن در بازار هستیم که به دلیل قیمت مقطوع و مناسب، طرفداران زیادی نیز دارد.
3- کاربرد نقره در صنعت الکترونیک
رسانا بودن نقره در برابر گرما و الکتریسیته موجب شده تا از این فلز در صنعت الکترونیک نیز استفاده شود؛ به طوری که در زمینه تولید لوازم خانگی، الکترونیکی و حتی اتوموبیل ها، برای ساخت سوئیچ های الکتریکی می توان ردپایی از آن را به عنوان اتصال دهنده این قطعات پیدا کرد.
4- آینه سازی
در تولید آینه های معمولی استفاده از فلز آلومینیوم رواج دارد اما در آینه های مخصوص مورد استفاده در صنایع گوناگون که نیاز به بازتاب قوی نور احساس می شود، فلز نقره جایگزین آلومینیوم می شود؛ به این صورت که نقره با ضخامت های متفاوت در آینه کار گذاشته شده و بر حسب ضخامت کار گذاشته شده، مقدار مشخصی از نور را بازتاب می کند.
5- لحیم کاری
قابلیت شکل پذیری و استقامت کششی آن یکی از دلایلی است که امکان استفاده از این فلز در حوزه لحیم کاری را فراهم کرده است. لحیم کاری که در موارد متعددی مانند ساخت دریچه وسایل گرمایشی، لوله های آب و… به کار می رود، با کمک نقره دوام بالا و کیفیت بسیار زیادی خواهد داشت.
6- پزشکی
قابلیت تولید ترکیبات متعدد از نقره، موجب شده تا علم پزشکی نیز از فواید این فلز سفید رنگ، بهره مند شود. نیترات، کربنات و استات نقره از مهم ترین ترکیبات به دست آمده از این فلز هستند که در زمینه دارو و درمان، به مصرف می رسند.
نیترات نقره که به نظر می رسد، پرکاربردترین این ترکیبات است، برای بهبود انواع زخم یا ورم چرکی سودمند است و محلول رقیق شده آن نیز برای برخی آسیب های پوستی از جمله زگیل و انواع سوختگی از جمله آفتاب سوختگی به مصرف می رسد.
7- دندان پزشکی
یکی از رایج ترین مصارف آن در دندان پزشکی، استفاده از آن در پر کردن دندان ها می باشد. استات نقره، برات نقره، کلرید نقره و سولفات نقره برخی از ترکیبات مورد استفاده در این زمینه هستند که به صورت یک خمیر (ترکیب نقره و جیوه) در حفره دندان قرار می گیرند.
Thanks for the good article, I hope you continue to work as well.
Thanks for the good article, I hope you continue to work as well.Спаситель на продажу
❤️ Alice sent you a HOT video! Click Here: http://bit.do/fSHAz ❤️